sobota 25. srpna 2012

The Joy Formidable - Wolf's Law (official video + download)

Videoklip k novince od The Joy Formidable mě hned na poprvé doslova pohltil. Jeho hudební a vizuální složka, podpořená precizním střihem, je emocionálně strhující a graduje v záplavě obrazů zrodu všeho živého. Od líhnutí ptáčete, přes rozkvétání rostlin, po zrození dítěte. Vím, že to není nic origiálního. Tato témata už byla mnohokrát zobrazena, ale v tomto případě díky postupně více a více naléhavější hudbě, se nám dostává krátkého, ale o to intenzivnějšího zážitku. Za vrcholný moment považuji krátký, ale o to více intenzivní pohled vlka přímo do objektivu kamery. Jedním slovem nádhera.
Kapela The Joy Formidable touto novou skladbou Wolf's Law naznačuje mírný posun ve stylu oproti skvělé předchozí desce The Big Roar, která byla věrna svému názvu, neboť to byl opravdu příjemný indie rockový "rachot", kde tito Welšané předvedli kvalitní melodie, pěkné úderné kytarové riffy a především hlas Ritzy Bryan, která vás dokázala opakovaně okouzlit.
Pro SPIN.com před časem prozradila, že kapela dokončila nahrávání nového alba, na kterém bude 13 písní. Novinka bude více provokativní, soustředěná a půjdě více do šíře než na debutu The Big Roar. Část skladeb skládali na svém loňském americkém turné, zbytek pak napsali a nahráli koncem roku 2011 ve studiu na odlehlé chatě u Sebago Lake v Maine, kde jim s dolaďováním zvuku pomáhal slavný producent Andy Wallace (album Nevermind od Nirvany, Jeff Buckley, Rage Against The Machine, Patti Smith).

"Myslím si, že když jste na turné a něco při tom skládáte, je to potom trochu chaotické a tu a tam potřebujete nějaký čas na ohlédnutí se zpět na tu záplavu písní, které jste vytvořili". Potřeba reflexe je zavedla do onoho studia u jezera, a to místo Ritzy Bryan popsala jako "velmi velmi tiché". Ticho bylo výtanou změnou pro členy kapely těsně po turné. "Bylo požehnáním, že jsme tam neměli téměř žádný signál" směje se, "což je v dnešní době opravdu rarita. Byl tam příjemný klid. Myslím, že mnoho pocitů na tomto albu je spojeno s námi na emocionální a duchovní úrovni."

O spolupráci s Andy Wallacem dodává "Věc se má s Andym tak, že dokáže vtisknout desce skvělý zvuk" básní Ritzy "Není to vždy o technické dokonalosti. Je to všech těch malých nuancích. Je to o podchycení těch nejlepších momentů, kterým (Andy) umožní v písních překrásně vykvést."

Bohužel datum ani název alba stále nebyl členy kapely oznámen a tak nám nezbývá než doufat v brzké další nové informace a těšit se na nové album.



Tell me the way you've been
Tell me the way you've been (it's been so long)
I want to go along and pretend that it's dawn
It's the start not the close
I'm your friend not your post
We're under Wolf's Law
Another new scene that flies
Another empty picture for this collage of mine
I want to pull it back
And pretend that it's dark
That we made it here unharmed
I'm your friend not your guard
And we're under Wolf's Law
I'll take the gambling way
Let's send it spiraling
Just to visit that box
Don't wait, let's go,go,go

Skladbu "Wolf's Law" si můžete stáhnout zde http://atlr.ec/GetWolfsLaw

Pro všechny, kteří neznají debut The Big Roar, je zde malá ochutnávka >







linky > official web > facebook > twitter

Žádné komentáře:

Okomentovat